Ready for takeoff

foto-2Nog anderhalf uur dan vertrekt mijn vliegtuig. Mijn koffer is gecheckt en bevindt zich nu hoogstwaarschijnlijk bij de bagageverdeling tussen de duizenden koffers, kinderwagens en sportattributen die wachten om naar een volgende bestemming te worden gebracht. Ik ben klaar om te vertrekken, en dat is deze blog nu ook.

Iets eerder dan de deadline (!) verklaar ik ‘sharetoconnect’ nu officieus online! Op de dag dat ik voor drie weken in mijn eentje vertrek naar ‘the concrete jungle where dreams are made of’ (uit ‘Empire State of Mind van Alicia Keys).  Ik vind het best een avontuur. Mijn omgeving vindt dat ook. Vrienden, familie en collega’s zijn benieuwd naar hoe ik het ga vinden, wat ik daar ga doen. En waarom eigenlijk in m’n eentje? ‘Okay, to be honest’, niet helemaal alleen want in de tweede week komt mijn vriendin een weekje over…

Eigenlijk wilde ik eerst alleen een reisblog gaan bijhouden. Maar gaandeweg ontstond het idee van ‘sharetoconnect’. Wat als ik niet alleen mijn reisverhalen deel, maar ook inspiratie, ervaringen of ideeën die ik opdoe? En hoe kracht van delen succes kan opleveren. Daarover later meer. Nu eerst naar The City of New York, zoals de stad officieel heet. Drie weken lang nieuwe indrukken, foto’s maken en  misschien gewoon een keer liggend in een grasveldje in Prospect Park, Brooklyn naar de hemel staren.

Volg mij via deze blog en je reist een beetje met me mee. Ik ga je niet overvoeren met kiekjes of verhaaltjes, maar kies per dag een bepaald thema uit. Aan de hand van dat thema wil ik foto’s maken. Van die foto’s plaats ik er maximaal vijf per dag onder de tab ‘New York’.  De thema’s die ik tot nu toe heb bedacht zijn divers. Om er een paar te noemen: asymmetrie, chaos, eenzaamheid, diversiteit, LGBTQ, water, koffie. Maar ik kan er nog wel een paar gebruiken.

Misschien heb ook jij een idee voor een thema? En vind je het leuk als dat probeer vast te leggen in een paar foto’s? Reageer dan op deze post. En wie weet zie je je eigen thema een keer voorbij komen in de komende weken. Kijk ook gerust rond op de website en laat me weten wat je ervan vindt.

Intussen kom ik met Alicia alvast in de stemming.

18 reacties op ‘Ready for takeoff

 1. Anna

  Hey Deb, wat gaaf dit zeg. Allereerst een hele goede en veilige vlucht gewenst. En daarna heel veel inspiratie, plezier en al het goede gewenst. Geniet, geniet en geniet.
  Dikke knuf x
  gr Anna

  PS. Ben stiekem heel jaloers op je:)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.