Wie ben ik?

Geboren in Amsterdam en opgegroeid in Leiden. Zus van twee sterke broers en dochter van trotse Molukse ouders. Peettante van een geweldige meid. Passie voor muziek en fotografie. Liefhebber van kunst, theater, film en architectuur. En eten, niet te vergeten. Mijn voornaamwoorden zijn overigens zij/haar.

Via een beetje ‘pielen’ op de gitaar van mijn vader ben ik naast mijn studie en daarna mijn werk in de HR, mijn passie voor muziek gaan volgen. Daar kwam uiteindelijk ook fotografie bij en voel ik me heel erg thuis in het voor groepen mensen staan. Ik wil me altijd blijven ontwikkelen en volg daarom de opleiding Conceptueel Beeld aan de Fotoacademie in mijn geboortestad, voor meer verdieping in het vak van fotografie.

Sinds ik rond mijn 38ste uit de kast ben gekomen ben ik actief in de belangenbehartiging voor de lhbti+-gemeenschap, eerst als voorlichter op middelbare scholen en sinds 2018 als voorzitter van COC Leiden. Op Internationale vrouwendag 2022 ben ik gekozen tot een van de twee ambassadeurs van de Leidse Top50, een groep van 50 vrouwen die in Leiden het verschil maken. Je zou dus kunnen zeggen dat ik maatschappelijk betrokken ben. Door de jaren heen ben ik me meer gaan verdiepen in zaken die te maken hebben met diversiteit en inclusie. Ik maak me dan ook openlijk druk om ongelijkheid, onmenselijkheid en onrechtvaardigheid. En discriminerende overtuigingen. Gewoon omdat dat kan. En voor de mensen die dat niet kunnen.

Photo by Petra van Velzen