Spanning en avontuur

Het reuzenrad. Een universele attractie die al meer dan 100 jaar mensen bang maakt en doet lachen. In Leiden wordt ie nu opgebouwd, vanwege de kermis tijdens het Leidens Ontzet. Voor de meeste inwoners een feest, voor velen ook een nachtmerrie.  Maar de grens tussen haat en liefde is dun. Net als dat voor vele andere attracties geldt. Alsof je wordt bevangen door een gespleten persoonlijkheid die enorm bang is voor hoogte en snelheid, laat je je toch naar beneden schieten in een vrije val van 90 meter hoog. Op zoek naar spanning en avontuur.

Die twee hoeven niet altijd samen te gaan met grote hoogtes en diepe dalen. Het zelf schrijven en bedenken van een blog is al een avontuur op zich. Je geeft de (onbekende) lezer een kijkje in je gedachten. Een reis naar New York in je eentje levert ook de nodige spanning op. Maar die brengt gelukkig geen (doods)angst met zich mee…

Nog een paar dagen, dan vertrek ik voor drie weken naar the Big Apple. Een persoonlijk avontuur. Het kermisgevoel hoef ik daar niet te missen. Op mijn lijstje staat een bezoek aan Coney Island, de permanente kermis in Brooklyn. Niet dat ik nou echt van de kermis houd. Maar ook daar hebben ze vast een reuzenrad. En dat trekt aan.

Mijn vertrekdatum is tegelijkertijd de zelf gekozen ‘officiële’ lanceringsdatum van deze website. Deze is nog in aanbouw, net als de kermis in Leiden. Wil je weten hoe de site er uiteindelijk uit gaat zien? Of hoe mijn reis verloopt? Volg mij en geef je mailadres op.

Kermis in aanbouw bij Molen de Valk, Leiden
Kermis in aanbouw bij Molen de Valk, Leiden

7 reacties op ‘Spanning en avontuur

  • Debbie Helaha

   Thanks Mo! Het schijnt dat het echte Little Italy in het zuiden van Manhattan (zoals de meeste mensen dat kennen) niet meer zo heel erg leuk is, te toeristisch. Daarentegen schijn je tegenwoordig in Little Italy van The Bronx op Arthur Avenu tegenwoordig de beste pizza/pasta van de wereld te krijgen 🙂 Dus als ik ga, wordt het the Bronx.
   http://www.bronxlittleitaly.com

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.