Koffie en andere gewoontes

Vandaag ga ik een bekentenis doen. Ik ben soms een ontzettend gewoontemens. Ondanks dat routine en sleur mij snel vervelen, is er een ritueel waar ik bijna niet van afwijk. Zelfs niet als ik met vakantie ben. ’s Ochtends na het opstaan een kop koffie of espresso. Met een bakje magere yoghurt, muesli of havermout. En daarna een glas thee. Voor mij geen uitgebreid ontbijt met brood, croissants, gebakken eieren, toast of jam. Maar simpelweg drie dingen. Zelfs in mijn Airbnb appartementje hier. De supermarkt is twee blokken verderop, dus boodschappen zijn zo gehaald.

Terwijl de verleiding groot is om buiten de deur te ontbijten of iets te gaan halen. Mogelijkheden genoeg. De talloze deli’s in de buurt bieden toast met gebakken eieren aan. Of bagels met creamcheese in alle soorten en smaken. En vers gezette filterkoffie. Verderop zitten een paar kleine en gezellige ‘coffee-houses’, gerund door hipster jongens en meisje die met alle ernst van de wereld, een ‘Latte-macchiato, decaf, fatfree milk, no sugar and to go’ voor je maken. Of een espresso waarbij ze ook home-made ‘pumpkin bread’ of ‘Danish’ verkopen.

Voor onderweg heb je uiteraard ook de Starbucks. Die voor de gratis en open Wifi ook handig is als je door de stad zwerft. De keten zit echt overal, zowel in Brooklyn als Manhattan. Erg populair, dus wachtrijen zijn gegarandeerd. Het snelste, maar tegelijkertijd niet de lekkerste, haal je koffie bij een van de honderden koffie annex hotdogkarretjes langs de straten. Wie kent ze niet?

Nu ik hier bijna drie weken zit, drink ik meer koffie dan dat ik thuis doe. Waarschijnlijk heb ik meer behoefte aan cafeïne omdat ik veel onderweg ben, in de metro of verre stukken lopend in de stad. En dan komt ‘coffee or macchiato to go’ erg makkelijk uit. En dus loop ook ik, net als vele andere New Yorkers, nagenoeg iedere dag met een kartonnen beker op straat. Al dan niet met iets te eten erbij.

Ik zei het al eerder, ik ben soms echt een gewoontemens.

Klik hier voor de foto’s.

2 reacties op ‘Koffie en andere gewoontes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.