Muziek

Les-Paul-logPASSIE Muziek speelt een belangrijke rol in mijn leven. Waarschijnlijk ingegeven door mijn culturele achtergrond. Bij bijna iedere gelegenheid klinkt er muziek, wordt er muziek gemaakt of samen gezongen. Gekscherend zeg ik wel eens dat er in ieder Moluks gezin minstens één gitaar staat. In mijn geval was die van mijn vader. Een semi-electrische nog wel, met van die mooie ronde vormen en f-gaten erin. Niet dat hij er vaak op speelde. Maar als hij dat op een verloren zondagmiddag weleens deed, dan was ik als klein meisje niet van zijn zijde af te slaan. En nog meer dan dat, ik wilde er zelf op spelen.

Dat deed ik dan ook gedurende mijn tienerjaren. Een beetje pielen. Ik leerde allerlei muziekstijlen kennen en wisselde met andere muziekliefhebbers zelf opgenomen cassettebandjes uit met nieuw ontdekte muziek. Soul, pop, countryrock, fusion, jazzrock, eigenlijk teveel om op te noemen. En met het fervent luisteren naar de radio en diezelfde ‘tape-jes’, kwam de liefde voor het zingen. Eerst hard meezingen met liedjes die ik mooi vond. Of samen met vrienden op (school)feestjes, en ondertussen weer een beetje pingelen op die gitaar. Muziek verbindt, dat leerde ik al van jongs af aan.

ZINGEN Ik pingel af en toe nog steeds wel op een gitaar. Of op een Fender Rhodes piano. Uiteindelijk ben ik zangeres geworden en heb ik in de afgelopen zevenentwintig jaar zoveel mooie dingen mogen doen. Variërend van bruiloften en grote evenementen tot aan een optreden op het hoofdpodium van het Glastonbury festival in Engeland. Als backing- en leadvocalist werk ik regelmatig voor diverse projecten, bands en bekende artiesten. In het verleden o.a. voor Do, Waylon, Berget Lewis, Karin Bloemen en The New Gospel Sensation. Ik ben lid van vocalgroup Sounds of Voices en ben co-creator geweest van de theatertour Let’s Groove, the sounds of Earth Wind & Fire die we in 2012/2013 hebben gedaan. Ook werk ik regelmatig met Des’ray & FriendsTristan en The Royal Dutch Scam,   dat een eerbetoon is aan de muziek van Steely Dan.

Muziek Is wat ik ben en voel. Samen muziek maken die je mooi vindt, is het prachtigste wat er is. Inmiddels ben ik bezig met mijn eerste CD en komen er in 2017 twee theaterconcerten aan. Nummers uitzoeken, luisteren. En nog eens luisteren. Samen schrijven. Een nieuw avontuur. Om iets van mijzelf te laten horen en vast te leggen. Dankzij de gitaar van mijn vader.

Photo by Lex Putman
Photo by Lex Putman

Klik hier voor meer foto’s. Klik hier voor audio- en videopnames