Advisering & training

 

Een van mijn drijfveren is om mensen in beweging te krijgen. Door ze te enthousiasmeren. Door ze een ander of nieuw inzicht te geven.  Of door ze uit te dagen om het beste uit zichzelf te halen. Waarschijnlijk was die drijfveer onbewust de reden dat ik Psychologie ben gaan studeren. Daarna ben ben ik langzamerhand het P&O vak ingerold, ook wel HRM – human resource management – genoemd.

In mijn werk als adviseur help ik leidinggevenden en medewerkers door ze te adviseren over arbeidsvoorwaarden, rechtspositie en organisatieontwikkeling. In dat laatste begeleid of train ik soms groepen medewerkers bij veranderingstrajecten. Momenteel werk ik als senior adviseur voor een kleine gemeente in Zuid-Holland. Hier adviseer ik directie en management over verschillende thema’s die te maken hebben met HRM-beleid. Bijvoorbeeld over de invoering van een nieuw hoofdstuk van de CAO, opleidingen of over hoe medewerkers het beste ontwikkeld kunnen worden.

Daarnaast geef ik als vrijwilliger van COC-Leiden gastlessen aan leerlingen van middelbare scholen. Over discriminatie, pesten, groepsdruk en seksuele diversiteit. En werk ik op projectbasis voor stichting ECHO, een kennis- en expertisecentrum op het gebied van diversiteit en inclusie in het hoger onderwijs. Omdat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het bijbrengen van bewustwording en het stimuleren van een respectvolle dialoog, daar waar er onbegrip of onwetendheid over verschillen bestaat. Maar ook omdat ik geloof dat diversiteit rijker maakt en mensen kan laten excelleren.

HRM is de discipline waarin ik mij thuis voel, de passie heb ik voor het vak van zangeres. Vanuit mijn drijfveer probeer ik bij mijn advieswerk en zelfs bij de voorlichtingslessen de twee disciplines te combineren. Bijvoorbeeld bij het organiseren en geven van teambuildingsessies, zangworkshops en vaardigheidstrainingen. Bij uitstek situaties waar ervaringen en kennis gedeeld kunnen worden. En waar onderling verbindingen kunnen worden gelegd. En wie weet komen mensen dan in beweging, al is het maar een fractie. Gaaf toch?

Voor meer informatie: LinkedIn